Jeg har tatt kurs hos Morten Engen & Co AS. Morten har jobbet med kraner i mer enn 30 år. Han har drevet med opplæring av kranførere i 22 år snart. Han holder kurs i Skiptvet i indre østfold og har kontorer i Moss.

  Jeg var selv på et to ukers kranførerkurs hos han da jeg ville forsøke noe helt nytt. Det var en god venn av meg som foreslo at jeg burde forsøke da han selv har jobbet som kranfører i 5 år og trives veldig godt med det.

  Når jeg fikk forslaget var jeg litt nyskjerring så jeg dro og besøkte min venn på jobben for å sjekke om jeg tålte høyden. Det er mange typer kranførerkurs. Det er mobilkrankurstårnkranførerkurs, traverskrankurs, portalkrankurs og mye mer. Jeg tok tårnkranfører. Når man blir kranfører må man også ta et anhukerkurs. For å lære seg å feste kroker på ting som skal lastes forsvarlig.

  Kurset var innholdsrikt og det var en helt utrolig opplevelse. Morten er en utrolig fin fyr, som er veldig god til å lære bort.

  Jeg som er vant til å jobbe kun med internett syntes dette var enormt. Jeg kommer kanskje ikke til å jobbe som kranfører i all tid, men jeg har allerede 4 uker etter at jeg tok eksamen vært ute og hatt 3 jobber.

  Jeg kan absolutt anbefale det om du går og lurer på hva du skal gjøre her i livet. Det er en bra betalt jobb, og om man følger forskrifter og bruker sunn fornuft er det ikke noe særlig risikobasert hverken for deg selv eller for andre. Kontakt gjerne Morten Engen & Co om du vil ta kranfører kurs.

  Leave a Reply

  • Kontakt