Har du lyst til å begynne å blogge, eller har du blogget litt og står litt fast ? Kanskje du har blogget en del på blogg.no og lurer på å gå over på eget domene. Det siste året har jeg intervjuet noen av verdens største bloggere. Jeg har også en intervju serie med norske bloggere hvor de gir sine blogging tips. Alt dette er satt sammen til to blogg kurs. Det er et kurs for deg som blogger på blogg.no og vil finne ut hvordan ting fungerer der. Hvordan du kan finne emner du kan skrive om som du ikke går lei, og hvordan du kan tiltrekke deg lesere og få faste lesere.

    Dette blogg kurset heter Power Blogging. Inkludert i pakken får du også tilgang til et medlemsområde hvor opptak av intervjuene ligger og instruksjonsvideoer på hvordan du ordner designet og hvordan ting fungerer i kontrollpanelet.

    Har du blogget litt eller synes at blogg.no har litt ungt publikum har jeg et annet kurs som heter blogg til banken. Det er et blogg kurs som tar for seg platformen wordpress. Det er viktig at man skjønner forskjellen på wordpress.com og wordpress.org. WordPress.com er en bloggeportal på samme måte som blogg.no. WordPress.org bruker det samme grunndesignet som wordpress.com. Funksjonene er de samme i kontrollpanelet. Men med wordpress.org blogger man på eget domene. Det høres kanskje vanskelig ut å sette opp side på egen hånd, men tro meg, det er enkelere enn du tror.

    Fordelene med å blogge på eget domene er mange. Ingen hindrer deg i å legge ut reklame. Ingen sperrer bloggen din om du har sterke meninger og følelser om du vil ha de ut. Du kan bli partner med google og få reklameinntekter gjennom de. Du kan promotere egne produkter. Listen er lang.

    Alle disse tingene er dekket i dette kurset. Det er meget utfyllende. Du blir guidet steg for steg med hvordan du setter opp bloggen. I tillegg får du beskrevet hvordan du kan tjene penger på bloggen din og hvordan du kan finne temaer som du ikke går lei. Jeg går også litt inn på søkemotoroptimalisering. Alt i alt er det et komplett blogg kurs. Du kan også sende meg spørsmål om det er noe du vil ha svar på mht kursene.